Jupiter će da bude retrogradan od 09.03. do 10.07.2018. godine, a u nastavku teksta pročitajte šta možemo da očekujemo. Jupiter je planetа ekspanzije, vere, smisla, istine, uspeha i sreće. Uz njega se u astrologiji povezuju lepi doživljaji, ali šta se događa kada ovaj nebeski vesnik pozitivnih prilika krene unazad?

Kad govorimo o retrogradnom kretanju planeta, redovno je reč o vraćanju na nešto, o ponovnom povezivanju sa nečim ili nekim iz prošlosti. Reč je o usvajanju novih informacija i uvida kako bismo dobili potpuniju sliku o onome što nas zanima.

 

Život je danas suviše brz, mnogo toga nam promiče, mnogo toga shvatimo olako ili doživimo površno, nekad i ne vidimo, i zato su retrogradna kretanja planeta izvrsna stvar. Povratkom unazad možemo otkriti nešto novo, obnoviti staro, pronaći izgubljeno, nadoknaditi propušteno.

Život nije isključivo crn, niti beo. Tako je i u astrologiji, ništa nije izuzetno dobro, niti je katastrofalno loše. Bitno je samo kako pristupate onome što se događa. Ne padajte na senzacionalističke napise u astrološkim predviđanjima koji govore oprez, pretnja, čuvajte se, a posebno su česti kada Merkur krene retrogradno, što će se uskoro i dogoditi (26.3.).

 

Retrogradno kretanje Jupitera u Škorpiji nametnuće neka od sledećih pitanja:

Koje prepreke trebam otkloniti na putu ispunjenja svojih želja i ambicija?

Zašto nisam srećan/srećna?

Je li seks u odnosu dovoljan ili trebam nešto dublje, intimnije?

Mogu li sam/sama ili mi treba tuđa pomoć?

Šta je istina?

Koja je svrha?

 

Pojaviće se povremena stanja dezorijentisanosti koja će biti vezana uz pitanja obrazovanja, vere, inostranstva, odnosa sa rodbinom bračnog partnera i udaljenim osobama, manjkom entuzijazma i dobrih prilika.

Potrebno je shvatiti da nas sada ne mogu usrećiti drugi, ređe možemo računati na tuđu pomoć. Ovo je vreme kada bi se trebali više oslanjati na vlastite resurse i mogućnosti, shvatiti da sreća nije cilj, već naša kreacija, onaj osećaj koji stvaramo sami iz dana u dan.

 

Ključna reč je strpljenje.

Razdoblja tišine, dani u kojima poduzete aktivnosti ne donose rezultate treba shvatiti kao vreme velikog pospremanja koje podrazumeva suočavanje sa onim situacijama, odnosima, osobama koje nas ograničavaju ili nas navode na pogrešan put. Usmerite energiju na njihovo otklanjanje.

 

Budućnost je maglovita, perspektive su neizvesne, kao da teže možemo videti širu sliku, odnosno predvideti kako bi se neka situacija mogla odvijati u neposrednoj budućnosti. Zato je potrebno koračati iz dana u dan. Odustati na neko vreme od provođenja krupnih planova.

Sada je vreme za planiranje, osmišljavanje i usvajanje novih znanja. Budite u kontaktu sa svojom istinom, kakva god ona bila u ovom trenutku. Sve što osećate, mislite, doživljavate to je sada vaša istina. Ali nemojte olako preći preko nje.

 

Proverite podržava li vas ta istina. Prihvatite ono što jeste jer je tu, u vama i pred vama, a tek potom procenite ide li vam to u prilog ili vam pak odmaže. Retrogradni Jupiter nas češće može suočiti sa pohlepom, ekstravagantnim ponašanjem, rasipnošću, zavisnostima, neznanjem, pa i fanatizmom. On nas suočava sa svime što zaustavlja naš lični rast i usidrava nas u uverenja – nemam dovoljno, nemam potrebno znanje za to, ovo nema smisla…

 

Promeni to i prestani sabotirati samog sebe!

Odustanite od svih rizičnih investicija, spekulacija, kockanja, posuđivanja velikih novčanih iznosa, oslanjanja na resurse drugih ljudi. Posuđeno moramo vratiti. Neplaćeno moramo platiti. A niko nam ne može toliko pomoći koliko mi možemo sami sebi.

Iako se Jupiterovo kretanje neće tako intenzivno osetiti kao što je to slučaj kod retrogradnog kretanja Merkura, Marsa ili Venere, ipak osluškujte poruke života.

Na primer, ako vam nešto trenutno ne polazi za rukom, nemojte forsirati. Poradite malo na tome što želite ostvariti, razmislite još jednom, sigurno ćete doći do nekih korisnih informacija i uvida koji će vam olakšati ispunjenje i realizaciju u budućnosti.

 

I na kraju….

Život će vam dati upravo ono iskustvo koje najviše podržava evoluciju vaše svesti. Kako znaš da je to iskustvo ono koje ti je potrebno? Znaćeš po tome što je to iskustvo ono koje imaš u ovom trenutku. – Eckhart Tolle

 

(Julijana Oremović, www.julijanaoremovic.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner