Dok februar nije imao nijedan pun Mesec zbog toga što je prethodni bio poslednjeg dana januara, mart će nam podariti dve takve Mesečeve faze. Prvi pun Mesec je bio u Devici 02.03., a 31.03., rano popodne će se pojaviti Plavi Mesec u Vagi. Na pola puta, 17. 03., Mesec će nam se sakriti kada se poklopi sa Suncem u Ribama.

Uz dva puna Meseca, najvažnija astrološka vest biće prevlast vatrenih znakova. 06. i 07. marta Venera i Merkur ulaze u Ovna unoseći naglost, nestrpljivost i agresiju u razna životna područja. Donosićete odluke ishitreno, utrkivati se sa samim sobom, ponekad ne vodeći računa jesu li rizici i napori vredni truda.

Ljubav i mržnja rađaće se na prvi pogled, što po pravilu znači bez većeg učestvovanja razuma. Veze sklopljene u ovom periodu biće eksplozivne i kratke. Lako će vas hvatati ljutnja, pa biste mogli reći koješta i potom zažaliti.

 

Napunite akumulator u samoći

Mlad Mesec u Ribama 17. 03. nakratko će ohladiti vruće glave navodeći na molitvu, tihovanje i duhovnost. Mnogi će se hteti povući u samoću da bi dan-dva bili sami sa svojim mislima. Biće to dobrovoljna i lekovita samoća koja neće nanositi bol.

Istog dana Mars ulazi u Jarca i otvara vrata uspeha onima koji se oslanjaju na planiranje i upornost umesto na improvizaciju i nadahnuće. Koja god bila vaša životna filozofija, dok je Mars u praktičnom i koristoljubivom Jarcu isplatiće vam se taktiziranje i suzdržavanje od brzopletosti.

Prolećna ravnodnevnica i početak vladavine Ovna nastupaju 20. 03. predveče, naglašavajući izrazitu vatrenu energiju ovog meseca. Vreme je za iniciranje promena i počinjanje novih projekata, ali što god da ste naumili preduzeti, prvo duboko udahnite i brojite do deset. U suprotnom, mogli biste se zameriti.

Prolećna ravnodnevnica označava početak proleća, te postoje mnoga verovanja vezana uz prolećnu ravnodnevnicu. Poslednjeg dana marta Venera ulazi u Bika i premešta fokus na udobnost, čulne užitke i dugotrajne veze.

 

Retrogradni Merkur

Merkur je u slabljenju od 03.03. do 09.05., a tu je i period njegove retrogradnosti od 23.03. do 15.04.2018. Merkur je planeta komunikacije, praktičnog i racionalnog razmišljanja; u znaku imaginativne i intuitivne Ribe njegov način delovanja ne nailazi na plodno tlo ili okruženje unutar kojeg može manifestovati svoj uticaj u potpunosti. Zbog toga je Merkur u Ribama zbunjen i izgubljen.

Sa druge strane ovaj položaj daje mogućnost da se shvate mnoge tajne koje su praktičnom umu skrivene. Merkur je sposoban racionalnim delom inteligencije proniknuti duboko u iracionalne tajne koje bi inače ostale skrivene i vešto izneti te tajne na svetlo dana odnosno komunicirati veoma jasno o tim skrivenim delovima uma ili okeana u kojem Ribe plivaju.

U retrogradnosti Merkura od 23.03. do 15.04.2018. slabljenje se donekle poništava jer retrogradnost daje drugačiju perspektivu. Zato se tokom ovog perioda mogu dogoditi i neka ugodna iznenađenja, pronaći neka rešenja za koja se je mislilo da ne postoje, komunicirati sve ono što ranije nije bilo moguće i slično.

 

(atma.hr)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner