Želite li da vam ruke uvek budu mekane i glatke, a koža elastična, odvojite malo vremena za njih. Velika hladnoća isušuje kožu, pa svakako ruke dobro namažite pre izlaska iz kuće i obavezno koristite rukavice. Kremu je dobro pre izlaska iz kuće naneti i na lice. Redovno ih mažite hidratantnim kremama i povremeno im priuštite prirodne maske koje možete vrlo jednostavno napraviti kod kuće.

Trikovi kako da ruke ne budu suve

Piling je važan, kako za celo telo, tako i za ruke. Važno je ukloniti mrtve ćelije kože, a to možete napraviti vrlo jednostavno, bez kupovine raznih kozmetičkih preparata. Pomešajte malo kristalnog šećera i maslinovog ulja i tom smesom istrljajte ruke. Nakon pilinga ih nahranite kremom ili maskom.

Kada se dodaju u toplu vodu, ovsene pahuljice pomažu u obnovi kože. Napunite posudu toplom vodom i ubacite u nju malo ovsenih pahuljica. Ubacite ruke unutra i držite neko vreme - koža će postati meka i glatka od sluzi koju ovsene pahuljice stvaraju.

Imate li osetljivu kožu sklonu isušivanju, koristite gumene rukavice dok perete sudove ili čistite kuću. One će ih zaštititi od toga da voda s ruku ispere prirodnu masnoću, ali i od hemikalija koje se nalaze u sredstvima za pranje i čišćenje.

 

 

Ruke možete namazati gelom od aloe vere koji je odličan za kožu, čini je elastičnom, glatkom i hidratizovanom. Osim toga, ova biljka ima antibakterijska svojstva i ublažava iritacije na koži. Ljudi sa ekstremno suvom kožom trebalo bi da povremeno priuštite sebi noćni pakung. To izgleda ovako - namažite ruke hidratantnim losionom ili kremom te ih ugurajte u rukavice.

Tokom noći, krema će se apsorbovati u kožu i ruke će biti dobro hidrirane Ako ne želite remetiti san navlakama na rukama, masku na rukama možete držati nekoliko sati, dok gledate TV. Nanesite hidratantni losion ili kremu svaki put nakon pranja ruku. Tako ćete sprečiti isušivanje kože koje izaziva sapun.

Prirodni preparati za negu ruku

Maska od krompira

Skuvajte dva veća krompira pa napravite pire u koji ste dodali malo mleka. Stavite tu smesu na ruke dok je još topla i držite dok se ne ohladi. Potom je isperite pa ruke namažite kremom. Ova maska odlična je za vrlo suhe i ispucale ruke i možete je nanositi svaki dan.

Autor: Stil/24 Sata.Hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner