U 71. godini, Susan Sarandon još drži svoju poziciju jedne od najlepših žena u Hollywoodu. Glumica daje ključeve njene istinske filozofije lepote koja seže dalje od ogledala kupatila.

 

1. Imati pravu filozofiju

Na pitanje mogu li kozmetički proizvodi pomoći ženama da budu samopouzdane i autentične, Susan je rekla: “Jedna od najvažnijih stvari u životu je biti autentičan. Ako sam s godinama naučila nešto, to je da moram biti iskrena prema sebi i dopustiti sebi malo zabave s vremena na vreme. Mislim da je zabavno za žene da se kreativno izražavaju kroz šminku i frizuru. ” Takođe je objasnila kako nije poenta u tome da samo izgledate sjajno, već i da se osećate sjajno.

Nemojte se bojati starenja

Susan nam kaže da najbolji savet za lepotu koji je dobila nije došao od make-up umetnika ili frizera, već umesto toga citira autora Gabriela Garcia Marqueza, koji u svom romanu “Ljubav u doba kolere” kaže: “Dob nema stvarnost, osim u fizičkom svetu, suština ljudskog bića otporna je na vremensko razdoblje. Naši unutrašnji životi su večni, što znači da je naš duh ostao tako mlad i snažan kao kad smo bili u punom cvatu.”

Određena pravila mogu odrediti žensku lepotu nakon što se stigne do određene dobi, ali Susan Sarandon ne sledi ni jedno od ovih pravila, “tako da ih očito slučajno kršim”, kaže ona.

Njen savet? Samo budite autentični i imajte samopouzdanja. “Ne postoji ništa što ne možete učiniti zbog svoje dobi. S vremenom i iskustvom, mislim da počinjete biti manje teški, cenite ko ste i bolje se osećate u svojoj koži. One stvari koje ste smatrali svojim nedostacima postaju vaše snage i ponosno ih pokazujete bez potrebe da se izvinjavate zbog njih.”

 

 

Samo budite srećni

Kada se oseća najlepše? Kada je sa svojom decom i unucima. “Kad me pitaju šta me najbolje definiše, ne kažem da sam aktivista i glumica, kažem majka. Majčinstvo može biti najsloženije stanje u životu. Mislim da smeh čini da se osećate lepom i da izgledate mlađe. Život je kratak, zato uživajte u vožnji i ne brinite se previše. Kada ste srećni, sjajite iznutra i izvana.

2. Usvojite dobar životni stil

Susan Sarandon je svesna da životni stil koji vodimo može uticati na našu kožu. “Ja se trudim voditi zdrav i uravnotežen životni stil, koliko god je to moguće”, kaže ona. “Naravno da nisam savršena, ali pokušavam dobro jesti i vežbati se kako bi ostala fizički i psihički fit.”

Hidrirajte se, spavajte, ponovite

“Moja tajna za lepu kožu je redovita hidratacija, puno sna i ponavljanje svega toga. Stvarno naglašavam ove tačke, jer to je ono što će stvarno pomladiti kožu za nekoliko godina.”

Svakodnevna rutina Susan Sarandon za održavanje lepote je dizajnirana tako da joj je koža zadržala svoj sjaj: ujutro koristi blago sredstvo za čišćenje lica, nakon čega sledi zaštitni serum i intenzivna hidrantna krema sa SPF.

Noću koristi noćnu anti-age kremu, za koju tvrdi da ima pravi uticaj na živost njenog tena jer pomaže koži da povrati glatkoću i mekoću, a istovremeno smanjuje i posvetljuje tamne mrlje, piše Livingly.

 

 

Razmislite o budućnosti

“Volela bih da sam bila opreznija i da sam se bolje brinula za svoju kožu kad sam bila mlađa, ali mladi se osećaju nepobedivo, a onda prođe deset godina i shvatite da to niste! Niko nije, stoga je najbolje stvarno obratiti pažnju na vašu kožu i pronaći kvalitetne proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože. I počnite rano “, rekla je.

3. Odaberite odgovarajuće proizvode

Glumica veruje da “lepota dolazi iznutra, ali jednako je važno da se i sami brinete za sebe fizički”. Njena svakodnevna rutina njege kože vrlo je jednostavna i zahteva prije svega pravi izbor proizvoda. Za nju je presudno pronaći plan tretiranja koji odgovara njezinim potrebama. Evo nekih od njenih omiljenih proizvoda i favorita:

Stvari koje moram imati:

“Krema za zaštitu od sunca, koju uvek imam na sebi, dobro vlaži kožu i osigurava sveži ten. Pre primene make-upa, stavljam preventivni serum koji štiti moju kožu od slobodnih radikala, balzam da zadrži mekoću usana, a dobra maskara može puno toga učiniti!”

Za putovanja

“Kad letim, moje lica može izgledati suvo i iscrpljeno, zato uvek u mom koferu imam dobru hidrantnu kremu. I zato što nikad ne znate šta bi se moglo dogoditi, uvek imam na sebi ruž za usne. S pravim ružom za usne nikada ne možete pogrešiti!”

Za kosu

“Za kosu koristim šampon i regenerator koji pomaže održati živu boju. Povremeno koristim ulje ili masku kako bi kosa bila vlažna i zdrava.”

Za izlazak

“Većinu vremena dobijam pomoć svojih favorita “Glam Teama”, slušamo muziku, volim R&B – i uživam u zabavi dok radim. Moja šminka varira u zavisnosti od toga šta nosim ili o mom raspoloženju, ali obično volim postići poseban izgled očiju u kombinaciji s lepim neutralnim nijansama i ružem ili sjajem.”

Završna reč

“Lepota je nešto što čini svet boljim. Proizvoljna je i hirovita. Za mene je lepa osoba neko ko je jak i lep iznutra, neko ko ostavlja iza sebe bolji svet. To je ono što ja pokušavam učiniti u svom životu.”

ATMA – Pripremila: Suzana Prnjak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner