Ne možemo menjati oblik svojih očiju, ali možemo izabrati kako ćemo ih našminkati – donosimo make-up trikove pomoću kojih će vizuelno izgledati veće nego što jesu!

Cilj šminkanja obično je prekriti sitne nedostatke na licu, ali šminka nam može pomoći i da naglasimo ili "povećamo" određeni deo lica. Prema tome, ako si jedna od onih koja ima sitne oči i želiš da izgledaju veće, imamo rešenje! I u tome će ti, naravno, pomoći šminka. Evo kako!

1. Dobro prekrij podočnjake!

Veliki i tamni podočnjaci učiniće tvoje oči manjim nego što zaista jesu. Kako bi to izbegla, trebaš ih dobro prekriti, a to možeš napraviti veoma jednostavno. Potreban ti je korektor koji je za nijansu svetliji od nijanse pudera koji koristiš. Korektorom prekrij podočnjake i tako ćeš istaknuti oči, a samim tim ih i vizualno povećati. 

2. Koristi svetlo senilo!

Svetla (ne nužno bela) senila mogu igrati veliku ulogu u vizuelnom povećavanju očiju. Možeš ga naneti ispod obrva i tako postići veći vizualni efekt, a osim toga, možeš naneti svetlo senilo i u unutrašnje uglove očiju (prema nosu), kao i ispod donjih trepavica. Oči će tako izgledati veće i budnije. 

3. Definiši pregib kapka!

Idealna nijansa za naglašavanje pregiba kapka je smeđa boja (zemljani tonovi). Ovde moraš pripaziti na to da dobro izblendaš tamnije senilo i "stopiš" ga sa svetlim ispod obrva i u unutrašnjem uglu oka. U suprotnom će senilo izgledati kao velika mrlja na očima. Ovim trikom naglasićeš dubinu očiju pa će trenutno izgledati veće. 

 

 

4. Obrati pažnju na trepavice!

Usudile bismo se reći da trepavice imaju najveću ulogu u vizualnom povećanju očiju. Veoma je jednostavno - što su duže trepavice, to oči izgledaju veće. Pre maskare potrebno je uviti trepavice kako bi imale lep i pravilan oblik. Potom je važno izabrati maskaru koja će ih izdužiti i dati im dodatni volumen. 

5. Oblikuj obrve!

I poslednje, ali ne manje važne - obrve! Lepo oblikovane obrve automatski će vizualno povećati tvoje oči, a osim toga, one licu daju i okvir. Ako su dlačice preduge, skrati ih. Ako na delovima imaš "rupice", popuni ih olovkom ili senilom za obrve i na kraju nanesi gel koji će ih "držati na mestu". 

(24sata.hr)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner