Dodir vlažnog peškira svima je neprijatan, a ako pritom osetite i ustajali miris vlage, samo ćete poželeti da se ponovo okupate. Evo kako da izbegnete takve neprijatnosti! Peškir ne upija dovoljno vodu ili se sporo suši najčešće ako je potpuno nov.

 

Zato je dobro da nove peškire operete tri do pet puta pre nego što ih uopšte ubacite u upotrebu, a idealno je da termostat podesite na maksimalnu temperaturu koju peškiri trpe. Takođe, slobodno preskočite omekšivač ili ga smanjite bar pri prvim pranjima.

 

Čak i peškiri koji su duže u upotrebi mogu doći u fazu kad ne upijaju dovoljno vodu i to, uglavnom, ukoliko se preteruje sa omekšivačem. Glavni savet je da smanjite količinu omekšivača, a ako problem potraje, zamenite ga u jednom pranju peškira šoljicom alkoholnog sirćeta.

 

Ako peškiri dobiju neprijatan miris zato što se i sama mašina za veš oseća na buđ, vreme je za radikalno čišćenje bubnja. Ubacite u posudu za prašak pola šoljice sode bikarbone i uključite mašinu na kratko pranje. Dobre rezultate daće i kratki program pranja pošto u mašinu sipate šoljicu alkoholnog sirćeta. U očišćenoj mašini operite peškire uz neki od gorenavedenih saveta i vaše kupanje ćete ponovo završavati uz mirišljave i uvek suve peškire.

 

Izvor: Kristina Ivanović, Lisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner