Jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji nastanka gripe ili prehlade. Prehrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su pristupačna i jednostavna za pripremu, a zbog kojih će imunitet biti jači i vi ćete se odupreti sezonskim bolestima.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Pametno je započeti nešto novo u malim količinama, kefir nije izuzetak od tog pravila. Možete piti koliko god želite kefira na kraju, ako vam prija. Uobičajena količina je oko 1-4 šalice dnevno. 

 

Neki ljudi se bore s kefirom na prvu verovatno zbog njegove kisele prirode, karbonizacije, alkohola (može biti i do 2%), ili velike količine probiotika. Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje telo i probavu da se navikne na kefir. Počnite sa 1/8 šoljice dnevno (čak možete mešati to u punu čašu vode), a zatim postupno povećavati.

 

Kefir se može koristiti kao lek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju. Napraviti pauzu jednom sedmično ili slično, kada ne konzumiramo kefir na bar 1 dan. Čak i u Tibetu postoji uverenje da je najbolje piti samo 2 šoljice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.

 

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij nedaleko od Rostova na Donu. Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodate u preko trideset miliona primeraka i prevedene na više stranih jezika. Svojim knjigama želi motivisati ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami leče. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primenjuje na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.).

 

Sledi Malahovov recept koji jača probavu i imunitet.

Eliksir za dobru probavu i dizanje imuniteta

 

Sastojci:

4 čaše prirodnog kefira (od kefirne gljive)

150 gr kuvane i mlevene bundeve (buće)

1 žlica prirodnog meda

 

Priprema:

Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuvane i mlevene bundeve.

Sve dobro izmešajte, pa dodajte kašiku prirodnog meda.

 

Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno deluje na organe za probavu i jača imunitet celog organizma.

 

(Atma.hr)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner